Pages

Friday, November 1, 2013

Cerita sy lg

Alhamdulilah bertemu kembali krte ni kn...kyla nk bg taw kyla da xder fb or twitter taw kyla just share dgn hikam je...biar lah kyla mcm ni kyla xnk owng yg bermuka2 kcau hidup kyla...
Arrrr nk dijadikan cerita mood kyla hapii sgt sb kyla just ada hikam selaku bf kyla bkn boyfrnd yg special 2 je tp kwn yg ada time kyla susah n senang
Tp btol kata orng sblm kita senang kita akn lalu jln yg susah dahulu....
Kisah percintaan sy untuk thon ni agak lain skit myb dia da mula bincang benda yg serius kot so susah skit la kn hehehe
Tp alhamdulilah smuanya berjalan lancar

Tq bwak sy makan mlm bersama syg hikam awk kwn .bf .fmly yg terbaik yg sy ada

Love u so much

Wednesday, July 17, 2013

CINTOOON

salam smua..alahai boring nya la hidup ni kan..u all buat apa now ni masti kwn2 yg lepas konvo da jd pemandu pelancong n so what...ciss jgn nk poyos la..hahaha..amboi masing masing dengar cerita dapat sambung belajar..amboi bukan kepalang 2,,semua lepas g u..laa rezeki masing2..alhamdulilah la buat u all smua..stdy pandai2 taw nanti da pandai gaji pon da besar ble gaji pon da besar boleh la belanja makan ke shopping ker..hahahah

 alhamdulilah bertemu dgn bulan ramdhan balik...besyukur sgt moga2 allah bagi kelebihan dlm bulan ni buat u all smua..

aq xfaham dgn manusia skrng ni apa la hiri hati sgt dgn kebahagian owng lain ni kan,...xtaw la knp ..tambah2 perempuan la ni yg aq pelik knp perangai dia makin menjadi2..bukan bertambah elok tp bertambah xelok..aq da mls nak pkir pasal kwn ni..buat skit hati je..mmg dia x berlaku pd aku tp ble kwn aq sndri yg kne..pehh  rasa mcm bala kenal dgn dia..

taw x bala?ye la smua hak orng kau nak..klu da dpt kau jge la btol2 xyah nak dok tayang konon2 sweet sgt ..padahal amek hak orng..kau xmalu ke dpt sisa?xmalu er?ishhh klu jd kat aq la kan..mmg smpai pintu neraka aq tuntut kau..hahahhaah..klu kau hampir nak masuk neraka tp aq tros tolak je..sb apa perangai kau serupa langsi.

isshh knp tah aq xleh terima dia lagi aq rasa mcm kurang bagus dlm erti kata lain bodoh la klu aq dekat dgn orng mcm 2 lg kan..

kesah cinta aq no komen,,,aq lebih suka tutup mulut bukan sb xbahagia...tp zaman skrng ni smua orng xleh caya...kang kte cerita kita bahagia..ehhh taw2 da rasa syok n try dptkan hak kita..wlpon blom hak kekal..tp kirenye hak jgk la kan..opppp xperli spe2 k...

pd2 kwn2 aq yg da kne mainkan dgn perempuan lain 2..korang relax je..cari je bf baru spe kata x susahkan nk lupakan ?tp biar awk susah skrng jgn suatu hari nti awk susah nak ber bin/binti kan owng yg sakiti awk untuk anak2 awk....aq xnk ada kesan hidup dgn owng yg aq benci that all...tp alhamdulilah awk masih awk yg dlu...


xslh bf awk nak berkawan dgn mne2 perempuan..memang xsalah..awk pon jgn la terlalu mengongkong biarkabn sje selagi awk bukan isteri dia ok..awk pon xsalah nak berkwn dgn mana2 laki..jgn la awk fokus kat sorng..setia pd yg satu tampa ada pegaulan dgn owng lain..itu namenye sasau{orang gler}berdikari skit..jgn nak owng lain bg perhatian penoh pd kita..okkk let go to the party!!!

Wednesday, January 16, 2013

Jika cinta itu dicukai.. aku lah pembayar cukai paling tinggi! HAPI RELATIONSHIP!


    hai semua..memandangkan hari ni 16.01.2013 aku bersiap sedia untuk mengira jam di dinding..almaklumlah..klu dalam kem dulu hari ni kre mcm hari terakhir dia jadi musuh sy..hahaha...kami pada dulunye musuh..n langsong xbaik..asal npk muka je jadoh...asal kau lalu depan mata aq je aq semak..hehehe..ni la harinya..cuma membezakan kita ialah masa..masa yang buat kita semua berubah..masa yang buat kita berubah..klu dlu 1 tahun kemudian 2 tahon dan kemudian 3tahun n now 4 thon..wooowww lamanya...hahahaha...

klu ada anak …anak kita da nak masuk  tadika da..hahaha…hehehe..alhamdulilah dengan semua ni…wlpon tiada apa yg special di hari kelahiran aq…tp aq bersyukur sb xdpt fon lg ye la kan 3 fon da kat aq ni..nak guna mne satupon aq xtaw smua hadiah birthday..tp ada gantinya..makan2..keluar jalan..2 hari suntuk makan2…smua syg belanje..hahaha,,thkz syg..ini lg bermakna dri fon mahal2…secara jujurnya..biar bnda 2 murah tp boleh buat sy hapi..so now sy hapi…terima kasih syg

hari 2…awk marah sy gler2…xhirau pon owng sekeliling..sb sy lupa bwk n xbawak sijil spm ble nak g interview..hahaha…kan?msti awk ingt punya la..gler la klu x ingt…kaki sy ni sakit gler kot sampai melecet…huhhh xdpt nak ckp..tp ada la owng 2 pujuk sy dgn aiscrm Sunday..elehhh knon taw sy suke 2..awak sje je kan nak pujuk..?sy diam je sakit hati..nasib baik awk bg sy sejuk hati dgn icecrm 2 klu x..mmg sy xteman la awk g beli barang smua beb..lantak awk la…heee pandaikan pujuk…

now awk bagi sy no digi so lepas ni boleh gayot sampai lebam…

2jam 30 minit lagi nak masuk pukul 12.00 dan hari khamis persamaan 17.01.2013…syg I  nak wish ni.. I LOVE U MORE N MORE LAH..HAHAHAHA….yg ke-4 TAHONNNNNNN!!alhamdulilah naik lagi angka kita ni kan..hahahaha…moga kita akan akhiri angka kita ni ke alam yg seterusnya amin love u more la syg..syg awak sgt2….

awk jgn noty2 er..sy taw siap awk er...sy pon ikot same noty jgk..hahahaha
moga hubungan kita selamanya amin...hope sgt ada ending bagi semua ni..insyallah..

Sunday, December 23, 2012

dunia 2012


Alhamdulilah


hehehe..akhirnya dapat juga kita besua lagi..amboi..lama betol rasanya x updt blog ni kan..rasa rindu plak..kwn2 pon byk tanya tentang diri ni..hai kawan2 maaf la x selalu on9 sy ni mmg malas nak on9 ble da balik kg halaman alaa2 gitu la gamaknya...

selepas je tamat pengajian saya dok relax n still goyang kai..knp x cari kjer?owng xminat nak amek kje ngn dia..hahaha...buat sementara ni rezeki 2 blom tiba inyallah datang masa 2 nanti dengan berkat usaha kita sendiri..

sekarang da bulan 12..kjap btol kan..xrasa mcm da nak setahon pon..rasa baru sgt lagi...
tp tahon sama seperti tahon lepas kesedihan..tahon lepas aku hilang seorang kekasih yg bernama ayah..pada 29.11.2011...dan pada tahon ni sy kehilangan 2 owng nenek..ibu pada arwah ayah..yg kugelar uwan pd bulan 10 dan seorang ibu kpd mak aq..sedih kan setiap tahon air mata ni mengalir..moga tahon yang datang n i akan bagi sinar yang baru buat ku dan keluargaku..doakan ye kwn2...

ini cerita aq sebelom tamat pengajian diminggu terakhir..amboi ada la sorang mber aq ni dok canang cerita aq..klu mber 2 aq rapat xpe la jgk..ni mbr yg aq sndri xpnh dok makan sme2..plixkan talam dua muka ni..sampai la ni aq benci gler tgk muke dia...tp aq diam je la kan..."senyum xperlu kata apa-apa"aq heran la dgn kwn2 ni..sb 2 aq xpnh ada kwn baik..dan setiap kali aq berkawan aq akan cakap pd mereka yg dwng xpnting dlm hidup aq,,hahahah..kadang2 pnting juga tp sje buat poyo..sb da kne skli kan..dpt kawan mcm taik ni mmg padah n binasa hidup...

tahon ni aq puas berjalan ke sana n sini..aq enjoy sgt...dan dalam pada masa yg sama aq x lupa ayah aq..ayah sy n mak da selemat buatkan haji ayah..moga ayah lebih tenang disana..amin doa anak yg tidak pnh kau sakiti ni akan terus selagi diri ini masih bernafas..ayah moga suami sy nanti xkan sakiti sy..mcm ayah ...ayah xpnh jentik..pukul sy n adik..sy syg ayah sy sb ayah sy seorang yg sentiasa teman sy....ayah sy suke picit kepala sy bilik sy sakit kple...ayah sy suke buat kobis goreng ble dia majok ngn mak sy..konon makan sendiri la..tp sy suka hbskan lauk dia..

ayah saya da habis belajar ayah....klu dlu ayah suruh sy supaya sentiasa jge ayah ..tp sekarang ayah sy da xder...dan sy masih belom  jumpa kje yg sesuai memandangkan sy xpernah ada pengalaman bekerja.

ayah..

mizz u,...

kisah aku ngn tut ....

kami masih seperti dulu..dan aq masih sayang pd dia..tak ada perasaan jemu dihati ini walaupon hampir beberapa tahon kami mengenalhati budi masing2...jika allah perkenankan pilihan hati kami maka dialah jodoh sy jika allah ada jodoh yg terbaik buat dia..maka bukan sy lah jodoh dia..dan dia bukan jodoh buat sy...amboi da macam ustazah plak aq ...tp betol la apa yg aq ckp ni kan?aq ngn dia selalu jgk berjumpa..tp xder la kerap sgt kan..dia shat n makin shat...luaran la dalam sy xtaw la kan ..

tp kan sejak akhir2 ni tgk mber kwin syok la kan..syok mmg la syok tp tanggungjawab..kelengkapan...persiapan..ish2 bukan mudah 2...aq mmg blom bersedia..hahaha..aq ni byk lagi yg x bersedia wey...aq klu blh nak hidup selesa..dapat aq send mak aq g mekah ke...huhhh amin...lepas kwin aq nak jalan satu dunia...ish2  kopak laki aq...

hehehe..ok la setakat ni dlu beb...nye SELAMAT TAHUN BARU..

Wednesday, October 3, 2012

lalalalala

alhamdulilah allah sentiasa bagi sedikit masa tok aq tros mencoret kat sini..huhu
da masuk bulan octbr right?huhhh bulan yg sgy menyedihkan...birtday ayah 28.10..hurm..ayah mizz ayah...aq x ksah owng nak cakap apa..aq just tulis dgn apa yang aq rasa...

percintaan....
aq dgn dia biasa2 saje xder apa yg boleh watkan aq hilang rasa cinta 2 setakat ini..esok lusa aq x taw la kan..sama jgk mcm dia...heee..aq besyukur kerana allah bagi aq masa untuk aq berada disisi owng yg aq cinta...aq akan tros berdoa agar suatu hari nanti dia jodoh yang terbaik buat aq..
ye la kan..korang sggop ke bercinta bagai nak rak tup2 kwin ngn owng lain..klu owng 2 boleh buat kau bahagia xpe..myb sebulan dua je kau rasa kebahagian 2 lama2 da x??aq lebih puas hati klu jodoh 2 aq yg cari dgn usaha aq sendiri..biarlah diuji ...ujian itu adalah motivasi untuk diri aq...aq xnk terlalu bahagia..biarlah cinta ini sederhana...aq xnk cinta ni terlalu sweet sgt...nanti takot disukai semut...heeeeeee

biasalah adat la klu gadoh 2 kan..smua 2 perkara yg sama mcm korang kan xder yang kurang dan xder yang lebih..heee

untuk hikam...

awk sy sayang awak...klu saya ditakdirkan menjadi sahabat  sy sggop asalkan tiada perpisahan diantara kita..heeee....

hikam adalah kwn yg terbaik sy penah jumpa..baik sgt2..sentiasa ada saat sy susah...jadi pendengar yang baik...dan kadang2 jadi musoh terbaik...saat kita bertemu xmungkin hilang dalam kenangan hikam walaupon masa 2.xder gambar yg boleh menunjukn pertemuan kita..hanya kau dan aku je taw..heeee...


jika aku hilang jangan cari aku..kerana aq sedang cari kebahagian hidupku sendiri...copy